Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

DM i Skills 2019 – Jeanne Nybo blev nr. 2

Jeanne Nybo har deltaget i DM i Skills 2019 i Næstved i dagene 3-6. april, og fik en flot 2. plads. Vi fulgte Jeanne op til forberedelserne og mødte hende en solskinsdag på Syddansk Erhvervsskole i Odense, hvor hun trænede op til mesterskabet.

Jeanne er 19 år og i lære hos Håndværkergården i Odense. Hun er den ene af to deltagere fra Region Syd og glædede sig til udfordringen. ”Det er hårdt at træne op til, men jeg synes det er fedt, at der holdes mesterskaber i håndværksfag og spændende at få lov til at prøve sit fag af” siger Jeanne Nybo og fortsætter: ”Jeg er stolt over at være med på vegne af Håndværkergården og mine forældre, som også går meget op i det.”


Hvilke discipliner
Malerlærlingene skulle op i 5 discipliner: Tapet, lakering, fri dekoration, opgave på tid og bunden dekoration og adspurgt, hvilken der er den sværeste, mener Jeanne, at den der kan lave den bundne dekoration, som består af 19 felter - trekanter, firkanter, cirkler mv. – så den sidder præcist på væggen, og så malingen rækker, vinder. Det er en præcisionsopgave af de svære, og som kræver en 100% rolig hånd, som der ikke er nogen tvivl om, at Jeanne har, men der skal meget lidt til, at en mindre fejl opstår.

Hvorfor malerfaget
Jeanne har valgt malerfaget, fordi det både er et kreativt fag og et fag, hvor der er opgaver, der skal løses hurtigt, som f.eks. flyttelejligheder. Den kombination kan hun godt lide. Adspurgt om fremtiden siger Jeanne: ”Jeg har ikke tænkt så meget over det endnu, men når jeg bliver færdig den 12. juni 2020 skal jeg først og fremmest være svend. Drømmen om at blive selvstændig er der, men en lederuddannelse er også en mulighed.” Det at være kvinde i et håndværksfag ser Jeanne som et minus. ”Jeg tror de fleste malermestre helst vil have mænd, fordi de rent fysisk er stærkere. Jeg træner selv 3-4 gange om ugen for at holde min fysik i orden og undgå arbejdsskader.”DM i Skills – fakta
DM i Skills har været afholdt siden 1997 og omfattede i år 43 fag og 17 demonstrationsfag. Det blev holdt den 3-6. april i Næstved. Demonstrationsfagene er fag som stenhugger, skiltemaler mv., som ikke konkurrerer, men viser deres kunnen. Kvalifikationen til DM i Skills varetages af 27 faglige udvalg, og 54 skoler er tilmeldt. Deltagerne skal være under 22 år for at deltage.