Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Nyt kvalitetssikringskursus er en øjenåbner for malerne

Malersektionen har netop afholdt et nyt kursus i kvalitetssikring. Kurset giver værktøjer til digital kvalitetssikring og dybdegående viden om overflader. Det giver ekstra arbejder til malerne og en bedre indtjening.

Øget kvalitetssikring er det nye sort
Formand, Dennis Eskildsen udtaler: ”Jeg ser en klar udvikling hen imod, at man som maler skal være på forkant med udviklingen hele tiden. Man bliver nødt til at tænke frem og dokumentere både modtagekontrol, proces og aflevering for at være klædt på i forhold til byggelederne på pladserne. Det er en form for hjælp til selvhjælp, som jeg ser det. Jo mere du som maler kan dokumentere, jo stærkere står du, og det er en klar fordel i forhold til at få ekstra arbejder på byggerierne og undgå endeløse afleveringsforretninger.”

En øjenåbner for malermestrene
”Det har været en øjenåbner for mig at deltage på kurset. Jeg har fået værktøjer til at løse komplekse problemstillinger og er blevet endnu mere klar over, at skriftlig dokumentation er vigtig i forhold til at styre og udføre projekter,” siger malermester, Kenneth Damgaard fra Elico. ”Den viden jeg har fået om overflader kan give vores firma helt andre betingelser og muligheder for merindtjening, og så er systematikken i kvalitetssikringen en kæmpe fordel i forhold til at kunne dokumentere handlingsforløbet på en sag. Jeg synes, det er et rigtig godt initiativ, Malersektionen har taget.”

Vi skal stå fast som fag
Malersvend, Birger Nørgaard fra malerfirmaet Kim Fischer ApS deltog også på kurset. Han er byggeleder på en række byggerier og kan se stor fordel ved kurset: ”Vi skal lære at stå fast som fag særligt i modtagekontrollen. Det nytter ikke noget, at vi kaster os over arbejdet, hvis overfladerne ikke er klargjort, som de skal eller har en anden overflade end foreskrevet. Det er en af de vigtige ting, jeg tager med mig herfra i dag. Og så skal kvalitetssikringen være nem, for at vi får det gjort, og det har vi set, at den er, så jeg er begejstret.

Malersektionen har fulgt medlemmernes ønsker
Konsulent, Henrik Bau udtaler: ”Vi har igennem en længere periode hørt fra medlemmerne, at de ønsker bedre værktøjer til og viden om kvalitetssikring. Det har vi nu taget konsekvensen af og udviklet et kvalitetssikringskursus. Vi ser ofte, at malerne må indhente den tid entrepriserne er forsinket eller, at de går i gang med arbejdet uden at sikre sig, at det der er aftalt omkring entreprisen er opfyldt. Samtidig bliver sagsforløbet typisk ikke dokumenteret. Ved at implementere digital kvalitetssikring og ved at være bedre klædt på i forhold til bl.a. overflader i modtagekontrollen, står malerne stærkere, og det er det, vi ønsker.”
Kurset er blevet til pga. en stor indsats fra Simon Elkjær, Erik Nielsen og Jesper Kokholm fra bestyrelsen, og der holdes flere kurser og måske også en overbygning til dette kursus senere.