Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Portræt Karina Kaas

Malermester hos Håndværkergården A/S i Odense

Hos Håndværkergården i Odense varetages der både maler-, tømrer, el-, vvs- og anlægsarbejde. Karina Kaas er leder og Malermester i malerafdelingen.

Karina har været hos Håndværkergården A/S i lidt over 2 år, men har været leder i malerbranchen i 16 år, så hun ved, hvad hun taler om.

Det overrasker mig, når jeg skal bevise mit værd
Adspurgt hvordan det er, at være leder i en mandeverden, er det ikke noget Karina tænker over mere – hun er det bare, som hun siger – men hvis vi graver lidt dybere, kan hun godt finde lidt at tilføje. ”Normalt tænker jeg aldrig over det, men en sjælden gang kan jeg opleve, at jeg overfor en samarbejdspartner eller kunde skal bevise mit værd lidt ekstra. Det overrasker mig altid. Derfor har jeg også bevidst valgt at kalde mig Malermester og ikke blot afdelingsleder, så de ved, at jeg har fagligheden med mig. I forhold til mine medarbejdere har der aldrig været noget. Vi arbejder sammen om opgaverne og er ligesindede, men de ved selvfølgelig godt, at jeg har ansvaret i den sidste ende.”

Maler ved en tilfældighed
Karina Kaas fortsætter: ”Jeg valgte malerfaget ved en tilfældighed for mange år siden. Jeg vidste, at jeg ville arbejde med mine hænder men ikke nøjagtigt, hvad det skulle være, da jeg en dag stødte på malerfirmaet ”Gunnar Hansens Efterfølger” på Fyn. Jeg var så frimodig at spørge, om jeg ikke skulle starte i lære hos dem, og sådan blev det. Næste morgen kl. 6.30 startede jeg, og jeg blev der faktisk i 10 år. I 2000 var jeg med til at starte en ny malerforretning op sammen med min daværende mand men efter at være blevet skilt, skiltes vi også arbejdsmæssigt, og jeg blev headhuntet til Årslev Malerforretning A/S, hvor jeg var i 13 år. Jeg har taget de chancer, der har budt sig, og skulle jeg give et godt råd til andre kvindelige malere, er det at møde mennesker i øjenhøjde, holde fast i fagligheden og gå efter de muligheder, der byder sig.”

Hvorfor kan jeg lide at være leder
”Jeg kan godt lide at finde de bedste egenskaber frem i mine ansatte. Derved skaber vi gode projekter sammen, og får løst opgaverne så gnidningsfrit som overhovedet muligt. Jeg kan også godt lide samarbejdet mellem kollegaer, andre faggrupper og kunder og arbejder altid både struktureret og med en positive vinkel på. Jeg er i det hele taget en planlægger, og er helst et skridt foran hele tiden, og det får jeg mulighed for som leder” slutter Karina Kaas.

Håndværkergården varetager serviceopgaver
Håndværkergården i Odense har ca. 75 ansatte og 25 i malerafdelingen. Malerafdelingen varetager flyttelejligheder, serviceopgaver og mindre entrepriser. De løser opgaver for både private, erhverv og samarbejdspartnere, og afdelingen samarbejder både med husets andre fag og med andre håndværkere. Malerafdelingen er et rigtig godt team, der arbejder godt sammen.