Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Portræt Carsten Trolle

Carsten Trolle startede efter at have været konduktør i Danmarks største malervirksomhed V. S. Larsen A/S, Malerfirmaet Trumf for 12 år siden. Det gik stærkt dengang og allerede det første år var virksomheden oppe på 12 mand og året efter helt oppe på 30 mand. Det var nemt at få arbejde og alt så lyst ud.

Modgang har gjort os stærkere
Men så kom finanskrisen. Den ramte alle hårdt og Carsten Trolle måtte også afskedige folk. Han tilbød sine malere en lønnedgang for at kunne beholde dem, og det takkede nogle ja til, og andre valgte afskedigelse. Allerede året efter ramte en ny udfordring Malerfirmaet Trumf. De havde malet et nyt boligbyggeri, som blev ramt af skimmelsvamp, og entreprenøren gik konkurs. Malerfirmaet Trumf måtte bruge ½ mio. kr. på advokatbistand, og vandt da også sagen, men malerarbejdet fik de aldrig penge for. Carsten Trolle fortæller: ”Det var virkelig en hård tid dengang, men det lærte os at passe på pengene og være meget påpasselige med, hvem vi arbejdede for. Samtidig arbejdede vi endnu hårdere, og gjorde kvaliteten til vores varemærke. Det gavner os nu, så når jeg ser tilbage på det, er det nok en væsentlig årsag til vores succes i dag.”

Årets succesvirksomhed
I mange år er det gået rigtig godt for Malerfirmaet Trumf, og de har nu ca. 25 ansatte inkl. 2 lærlinge og 4 arbejdsmænd. De er netop blevet nomineret til ”Årets succesvirksomhed 2019,” som er en pris, der uddeles for første gang i 2019 af BDO og Spar Nord.

Prisen hylder eliten af mindre og mellemstore virksomheder i dansk erhvervsliv, som leverer et særligt bidrag til vækst og velstand i lokalområderne og til dansk økonomi som helhed. Der uddeles priser til 1.000 succesvirksomheder i hele landet i størrelsen 5-1.000 ansatte, og kriterierne er særdeles skrappe ift. resultat før skat, egenkapital og soliditet, så det er rigtig flot, at Malerfirmaet Trumf er blevet valgt. Stort tillykke med det!

Anderledes kunder
Malerfirmaet Trumf har mange anderledes kunder og omsætningen er næsten udelukkende erhverv. Den fordeler sig med 50% på renovering, 20% på nybyggeri, 17% på boligforeninger og 3% på privat. Københavns Zoo, en kirke med en helt særlig præmieret farvesætning og Hotel d’Angleterre er nogle af de særlige kunder. Derudover har firmaet specialiseret sig i at male stål og har bl.a. malet Amager Skibakke.

Adspurgt hvordan Malerfirmaet Trumf har fået så mange specielle kunder, svarer Carsten Trolle: ”Vi har aldrig markedsført os, men til gengæld laver vi altid et godt stykke arbejde, og vi har stor fokus på, at kunden skal være tilfreds – også selvom økonomien ikke holder for os. Vi laver altid arbejdet færdigt til aftalt tid og kvalitet. Det tror jeg er forklaringen på, at vi er blevet valgt til så mange særlige projekter.”

Malerfaget fremadrettet
Carsten Trolle er bekymret for malerfaget fremadrettet: ”Jeg synes, der er store udfordringer med at få arbejdskraft og lærlinge, og vi bliver presset af udenlandske malervirksomheder, der dumper priserne. De lever ikke altid op til de danske overenskomster. Det er en udfordring for branchen. Skulle jeg give de unge malere, der ønsker at blive malermester et råd, er det – klø på og bliv ved selvom, det ser sort ud og gør jer klart, at der skal masser af hårdt arbejde til at lykkes. Også arbejde, der kan gå ud over familien økonomisk og tidsmæssigt. Til gengæld er der altid plads til virksomheder, der laver et ordentligt arbejde, behandler sine kunder godt og ikke mindst behandler sine medarbejdere med respekt. Der skal være gode arbejdsforhold og god løn for at holde på sine gode medarbejdere.”

Støtter de hjemløse
Malerfirmaet Trumf støtter de hjemløse med at vedligeholde og male ”Morgencafeen”, som er de hjemløses cafe i København. Carsten Trolle fortæller: ”Vi har det godt med at kunne hjælpe og hjælper også op til jul.”