Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Portræt Carsten Gehlert Jensen

Carsten Gehlert Jensen er malermester og ejer af Malerfirmaet Totalentreprise ApS. Firmaet har været på markedet i 10 år og startede som en enkeltmandsvirksomhed. Siden voksede de og fik flere og flere opgaver, og i 2014 blev virksomheden omdannet til et ApS. Der blev ansat 2 malere, og malerstyrken var nu på 3 mand.

I 2017 skete det store gennembrud. Malerfirmaet Totalentreprise fik en rammeaftale med Aarhus Kommune. Det betød mange flere opgaver. I dag er de op til 10 mand i arbejde. Carsten har valgt at bibeholde den faste stab og købe 5-7 mand i underentreprise samt malervikarer. Det fungerer rigtig godt og giver en god fleksibilitet. Omsætningen er de seneste 5 år firedoblet, og indtjeningen procentvis øget endnu mere!

Spændende kunder
Foruden Aarhus Kommune har Malerfirmaet Totalentreprise mange andre spændende kunder. Carsten fortæller: ” Vi har Coop, som vi maler for i butikker og på kontorer, Bestseller i Brande, en masse private kunder, og så har vi lige givet bud på en rammeaftale med Aarhus Universitet, som vi afventer svar på. Det er vigtigt at have kunder, der løbende kommer med opgaver, så vi ikke konstant skal arbejde på at få en fyldt ordrebog.”

Brolæggerafdeling giver synergier
Da Carstens søn Tim Gehlert Jensen i 2013 blev færdig som brolægger ved Dan Jord A/S i Risskov, ønskede han også at starte som selvstændig. Tim startede Brolæggerfirmaet Totalentreprise ApS  i 2014, men da det var en stor mundfuld, blev brolægningen etableret som en afdeling i Malerfirmaet Totalentreprise. Afdelingen hedder fortsat Brolæggerfirmaet Totalentreprise, og det giver gode synergier fortæller Carsten: ”Umiddelbart kan det virke som en underlig sammenblanding, men det virker faktisk rigtig godt – særligt på privatmarkedet. Hvis vi f.eks. maler et nybygget hus spørger vi altid, om de skal have anlagt udenoms arealerne, og det skal de ofte. Så henviser vi til Brolæggerfirmaet Totalentreprise, som tit får opgaven. Og det samme sker omvendt. Det har været en god beslutning, at lægge tingene sammen, og så er det også en god indkøring for Tim, som inden for 5 år skal overtage firmaet, når jeg trækker mig tilbage.”

Hvorfor medlem af Malersektionen
Carsten er medlem af Dansk Byggeri Malersektionen af mange grunde. Han får juridisk assistance, sparring omkring specialspørgsmål, og så føler kunderne sig trygge og stiller ikke spørgsmål til kvaliteten. Byg Garanti er også en fordel ift. private kunder, selvom de heldigvis ikke har gjort brug af ordningen endnu.

Malerfaget fremadrettet
Når snakken falder på fremtiden, fortæller Carsten om Malerfirmaet Totalentreprise og malerfaget: ”Jeg synes malerfaget er i god fremgang. Vi løser mange opgaver på både nybyggeri og renovering, og ofte må vi sige nej til opgaver, fordi vi ikke har folk nok. Jeg synes ligeledes, at private i større og større omfang anvender professionelle malere til malerarbejdet,  og det er en positiv udvikling. Den udfordring, vi har er, at det er svært at få nye malere. Vi har løbende jobopslag på Jobnet, men det giver ikke rigtig noget.”

Gode råd til andre
Adspurgt om årsagen til succesen, og hvad han ønsker at give videre til andre, fortæller han: ”Jeg synes, det at have faste kunder, der løbende kommer med opgaver er meget vigtigt. At levere en høj kvalitet og ikke tage mere arbejde ind, end kvaliteten og udførelsen kan følge med, er ligeså vigtigt. Og så synes jeg, flere skulle have gå-på-modet til at blive selvstændig. Det har været godt for mig.”

 


På billedet ses Carsten Gehlert Jensen ved bilen og hans søn
Tim Gehlert Jensen sidder på hug.