Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Portræt af Allan Roos

HRH Malerservice A/S

Allan Roos blev ansat som malersvend hos HRH Malerservice A/S i 2005. Siden er det gået stærkt. Efter bare 3 måneder blev han konduktør og året efter malermester for malerafdelingen, som er et selvstændigt firma under HRH Holding A/S. Dengang var der 11 medarbejdere - nu er der små 60.

HRH Holding A/S har 9 firmaer under sig og er ejet af Henrik Ravn Hansen. De andre firmaer er tømrer, murer, VVS & ventilation, gartner, ejendomsservice, glarmester, elektriker, smed og auto.

Vækst og atter vækst
Allan trives med at arbejde med ledelse og udvikling, og væksten ser ud til at have bidt sig fast. På 12 år har firmaet fordoblet omsætningen mange gange, og det ser ud til at fortsætte. Som forklaring på det siger Allan: ”Hårdt arbejde og gode medarbejdere er forklaringen i al sin enkelthed. Vi sætter en ære i at aflevere et godt stykke arbejde til tiden, og det kan vores kunder godt lide. Vores malersvende er på akkord, og det gør, at de er omend endnu mere ansvarlige og effektive, og det gør det nemt for os at planlægge og vækste.”

Hvem Allan?
En pudsig ting i HRH Malerservice er, at 3 i ledelsen hedder Allan. Der er en Allan Christiansen, en Allan Horstmann Jensen, Allan Roos, men så heldigvis også en Søren Gudnitz. Der kommer en del sjov ud af navneforvirringen, når kunderne adspurgt på, hvem de har talt med siger: ”Jamen jeg har talt med Allan”… Så må HRH Malerservice i gang med efterforskningen for at finde ud af: ”Hvem Allan?” De tre Allan’er og Søren er fælles om ledelsen og træffer de fleste beslutninger i fællesskab. Det har de det godt med.

Store fordele med søsterselskaber
Adspurgt på fordele og ulemper ved søsterselskaber svarer Allan: ”Det er en stor fordel for både HRH Holding og for os, at vi har søsterselskaber og en fælles ejer. Det giver os mulighed for at byde på store opgaver herunder totalentrepriser sammen. Opgaver, som vi ikke selv kunne have budt på. Og så hjælper vi hinanden selskaberne imellem med f.eks. at skaffe lærlinge og medarbejdere. Det er et absolut plus.”

HRH Malerselskabet udfører primært flyttelejligheder og arbejder for mange boligforeninger. Derudover arbejdes der i fællesskab med søsterselskaberne ofte på store hospitalsbyggerier som Rigshospitalet, Glostrup Hospital mv. og udelukkende inden for renovering.

Et godt råd
Allan Roos synes det er vigtigt, at medarbejderne har det godt og er med i beslutningerne. ”Hvis vi i en periode ikke har så meget arbejde, spørger vi medarbejderne, om nogen kunne tænke sig at tage ferie, så vi ikke blot fyrer folk hen over hovedet på dem.

Så åbenhed, synes jeg er vigtigt og samarbejde på tværs op og ned er vigtigt for at få et firma til at være velfungerende.”