Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Portræt Allan Jensen

Malermester og ejer af Malerselskabet i Rødovre

Allan Jensen startede i lære i august 1985 i Malerselskabet og har aldrig fortrudt, han blev maler. ”Jeg var lidt i tvivl om, hvad jeg skulle være dengang. Min far syntes, jeg skulle være maskinarbejder ligesom ham, men det syntes jeg bestemt ikke. Jeg kom så i erhververvspraktik hos nogle af mine forældres venner. Han var malermester, og det var en succes. Jeg kunne godt lide at se, hvor jeg var kommet til i mit arbejde, og jeg kunne lide mødet med mange forskellige mennesker, og det kan jeg stadig.” siger Allan Jensen.


Leder ved en tilfældighed
Jeg har aldrig været typen, der har lagt store forkromede planer, men hvis chancen bød sig, og det var fornuftigt, slog jeg til. Det har i det hele taget præget mit liv. Oprindelig var jeg elitefodboldspiller, og det med at have et job fra 07-15.00 passede mig rigtig godt. Efter at være udlært og have arbejdet som svend nogle år, forlod jeg Malerselskabet og kom til Malermester Leif Nielsen i Ballerup. Leif var tidligere landsholdsmålmand, så jeg kendte ham godt. Der blev jeg i tre år, men valgte så at tage tilbage til Malerselskabet. Efter nogen tid kom vores direktør, Bjarne Christiansen ud på byggepladsen og spurgte, om jeg ikke kunne tænke mig at blive konduktør. Det var jeg ikke helt sikker på var noget for mig, men han sagde: ”prøv det nogle måneder, og hvis du ikke kan lide det, bliver du svend igen”. Men det kunne jeg. Jeg lærte på den hårde måde, at der skal være en leder for, at tingene sker, men jeg fik også mulighed for at ændre nogle af de ting, jeg havde tænkt over i de år, jeg var svend, og det var rigtig godt.”

Malermester og ejer
Konduktørjobbet var fint for Allan Jensen, men efter nogle år, blev han igen tilbudt en ny udfordring. Nemlig som malermester i Malerselskabet, og det takkede han ja til i 2002. Efter kort tid kom der en ny direktør – Peter Friis – og i 2004 blev Malerselskabet, som var ejet af boligselskabet FSB sat til salg. Peter Friis og Allan Jensen blev enige om at købe det. De drev Malerselskabet sammen frem til 2008, hvor deres veje skiltes, og Allan købte Peter ud. Adspurgt hvad Malerselskabets succes skyldes, er det lidt sværere at få et svar – beskedenhed er en dyd. ”Jeg tror det, at jeg fik ansat en erfaren konduktør omkring det tidspunkt, hvor Peter forlod selskabet, er en af de store årsager. Han var tidligere entreprisechef og dygtig til at hjælpe os med at transformere selskabet fra at 90% af omsætningen kom fra boligforeningerne til i dag 15-20%. Derudover fik firmaet nogle faste og stabile kunder, som stadig bruger os løbende. Virksomheder som Novo Nordisk, Nordisk Film, Royal Arena, DTU  m.fl.”

Ejer flere selskaber
Allan Jensen er en driftig mand og adspurgt, hvordan han kan gabe over alle de firmaer, siger han:
”Jeg har jo nogle gode folk, der hjælper mig”. Allan Jensen ejer Hunters Game i Albertslund med 2 fastansatte og 15 freelance skydeinstruktører. Hunters Game er en slags skydebiograf, hvor der skydes med rigtige våben mod et lærred, hvor dyr bevæger sig. Han ejer halvdelen af AF Ejendomsservice med 20 fastansatte og 20 freelancere og halvdelen af CR Entreprise, som er et murerfirma, der drives sammen med partneren, Rene Henriksen.

Udfordringer i malerfaget
”Som jeg ser det, er de største udfordringer i malerfaget, at vi har samme ansvar for overfladerne som f.eks. en VVS-mand har. Vi er på 80-90% af alle overflader, og det betyder ofte, at når andre fag ødelægger eller sviner de overflader til, som vi har færdiglavet, opstår tvisterne. Det bliver til en masse juristeri, som ikke gavner byggeriet eller nogen som helst. Og så synes jeg, der er en udfordring med udbuddene. Der er ikke nok tid til at lave et ordentligt stykke arbejde på entrepriserne” siger Allan Jensen og tilføjer som en sidste bemærkning: ”Jeg synes, vi skal blive bedre til at stå sammen i malerbranchen i stedet for at bekæmpe hinanden – vi står langt stærkere sammen.”

Gode råd til unge malermestre
”Hvis jeg skulle give nogle gode råd, er det at klø på, men at sørge for at have fagligheden med. Det er godt at tage chancer men med omtanke. Start i det små og undgå så vidt muligt at stifte gæld. Det giver en hel anden frihed, hvis man er herre over sine egne aktiviteter” siger Allan Jensen, som ikke ser nogen grund til at ændre på noget som helst efter at være fyldt 50 år for nylig. ”Det er jo bare et tal.”