Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Portræt af Sven Klinkert

Malermester Klinkert ApS, Esbjerg

Sven Klinkert, som er malermester og ejer af Malermester Klinkert ApS, har på 38 år oplevet mere i sin karriere end de fleste. Sven er opvokset i Tyskland, og tog sin maleruddannelse hos den lokale malermester i Tarp. Det blev en succes, og selvom det var svært at få frem pga. Svens beskedne facon, blev han kåret til den bedste lærling i Nordtyskland, hvor feltet var 700 malerelever. ”Det forpligter, kan jeg huske, at jeg tænkte, uden jeg dengang havde en konkret plan for, hvad der skulle ske,” siger Sven Klinkert.

Søgte arbejde i avisen
Sven blev gift med sin kone, som var fra det danske mindretal i Tyskland, og de besluttede i år 2000 at flytte til Danmark. Han startede som maler hos Svend Åge Thomsens Efterfølger i Varnæs og blev senere ansat hos Malerfirmaet Asberg Olsen, som var et lille malerfirma lidt uden for byen. ”En dag gik det pludselig op for mig, at det her ønskede jeg ikke at lave resten af mit liv, så jeg satte en annonce i avisen og søgte job som formand eller afdelingsleder i en malervirksomhed. På det tidspunkt var der godt gang i branchen, og jeg fik job som formand hos Globe Malerfirma, hvor jeg var frem til 2009. Afdelingen voksede fra 30- til 150 mand, så det var en voldsom vækst. I 2009, hvor jeg rejste, var det imidlertid ikke så nemt at få job, så jeg besluttede sammen med min kone, at blive selvstændig.”

Danhaus blev den første kunde
Danhaus blev via en god nabo den første virksomhed, Malermester Klinkert sendte et tilbud, og det blev positivt modtaget. 14 dage efter stod Sven på en byggeplads i Hvidovre, og den dag i dag arbejder han for Danhaus. ”Min plan var, at vi skulle være et mindre malerfirma med en håndfuld medarbejdere, men jeg fandt ud af, at 5 medarbejdere er en dum størrelse. Den er ikke stor nok til en mellemleder, og jeg som ejer skulle være med i det hele, og det gav en stressende hverdag. Jeg besluttede derfor, at virksomheden skulle vækste. Da vi var 10 medarbejdere kunne jeg frigøre mig selv en dag om ugen og dyrke min personlige interesse for fiskeri, men det blev simpelthen for kedeligt, så jeg besluttede at vækste yderligere.” Da virksomheden var på 15 mand kom den første mellemleder ind – Ulla Runner, som stadig er leder hos Malermester Klinkert i dag.

Købte Gesten Malerforretning
Senere fortsatte væksten og den 010116 købte Malermester Klinkert, Gesten Malerforretning. I oktober 2017 åbnede de afdeling i Ribe, som i dag er på 5 mand. ”Jeg tror, jeg er nået min max. størrelse. Med 46 mand kan vi ikke blive større, for jeg kan ikke få velkvalificerede mellemledere. Det er en bremseklods for virksomheden, og det er i grunden lidt ærgerligt.”

Udfordringer i malerfaget
Sven Klinkert ser flere problemer i malerfaget i dag. For det første er mangelgennemgange blevet så omfattende, at det har taget overhånd. Hvis kravene sættes i forhold til pris og tid på projektet, er det iflg. Sven, som om man i dag gør alt for at finde mangler i stedet for at glæde sig over et godt malerarbejde.
Et andet problem er at få kvalificerede medarbejdere. ”Jeg har problemer med at få mellemledere med nok knowhow, og jeg synes ikke den konduktøruddannelse, der tilbydes er god nok. Det er også svært at få gode malerlærlinge, som kommer til tiden og gør et godt stykke arbejde. Jeg har flere gange desværre måttet fyre malerlærlinge, og det er en skidt udvikling.”

Nyt medlem af Malersektionen
Malermester Klinkert er nyt medlem hos Malersektionen under Dansk Byggeri og er skiftet fra Danske Malermestre, fordi størrelsen på virksomheden ikke matcher den kernekundeprofil, de har. Danske Malermestre gør en del for deres kernekunder, som er virksomheder på ca. 5 ansatte. ”Jeg kikkede nøgternt på tingene og så, at jeg ikke faldt ind i kernekundegruppen, og det var den ene grund til at flytte. Den anden er, at jeg gerne vil have et bedre netværk i lokalområdet, og det regner jeg med at få via Dansk Byggeri.”

Et godt råd
Adspurgt om et godt råd til unge malerfirmaer siger Sven: ”Hvis de kan indse, hvad de er gode til og ikke så gode til og få hjælp til det sidste, er de nået langt.” Og adspurgt om årsagen til successen siger Sven: ”Jeg har altid fulgt min mavefornemmelse, og jeg synes faktisk ikke, det er så svært. Lav et godt stykke arbejde til en fair pris og giv besked hvis planer og deadlines ændres. Det er min opskrift.”