Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Portræt af Stefan Hansen, ansat som malermester ved Tømrermester Troels Hansen A/S

Stefan Hansen har en usædvanlig baggrund som malermester. Han er uddannet i shippingbranchen og læst HD, men efter en årrække i shippingfaget i England, blev arbejdet for stillesiddende, og han søgte tilbage til rødderne. Hans far havde i mange år haft et spartelfirma, og Stefan havde som ung ofte arbejdet for ham og kendte til håndværksfaget. Det at røre sig noget mere og arbejde med mange forskellige ting tiltalte Stefan, så i 2007 startede han sit eget firma – Malerfirmaet S. Hansen ApS i Kongens Lyngby.

Headhuntet af Tømrermester Troels Hansen A/S
Efter han for alvor fik fat i markedet gik det rigtig godt for Malerfirmaet S. Hansen ApS, og det var 13 gode og lærerige år fortæller Stefan. I juni 2020 blev han imidlertid kontaktet af Tømrermester Troels Hansen og spurgt, om han kunne tænke sig at blive ansat som malermester hos dem. Det krævede mange overvejelser. Jobbet skulle være selvstændigt, der skulle være løse rammer, og det var vigtigt for Stefan, at malerafdelingen stod på lige fod med tømrerafdelingen.

Det hele faldt på plads og 1. juli startede Stefan Hansen som malermester hos Tømrermester Troels Hansen A/S, og det har han ikke fortrudt: ”Jeg synes, det er en spændende udfordring kun at arbejde med ledelse og samtidig være med til at gøre afdelingen større og stærkere. Jeg har mulighed for at byde på hovedentrepriser og storentrepriser, og det er helt nyt for mig. Det er ret spændende.”

Stor synergi imellem afdelingerne
Stefan fortsætter: ”Der er stor synergi imellem afdelingerne hos Tømrermester Troels Hansen, og det gør, at håndværkerne ikke altid skal involvere byggelederne men i stedet kan klare tingene direkte med kollegerne på pladsen. Det er en klar fordel for kunderne og en stor tilfredsstillelse for medarbejderne. En anden ting er, at Tømrermester Troels Hansen har de samme værdier, som jeg havde i malerfirmaet. Kvaliteten skal være høj og tingene skal være i orden – både i forhold til kunder og svende. Det kan jeg 100% identificere mig med.”

Malerfaget fremadrettet
Adspurgt hvordan Stefan ser på malerfaget fremadrettet nævner han to ting. Det er svært at finde folk og det er et problem, at det ikke er populært at uddanne sig som maler. ”Jeg er glad for, at bestyrelsen i Malersektionen arbejder med branding og mere respekt om malerfaget. Det er der brug for. Samtidig er jeg enig med bestyrelsen i, at rådgiverne ofte foreskriver maleropgaver, hvor processer er udeladt for at presse prisen, og det bør ændres” fortsætter Stefan. Stefan værdsætter medlemsskabet af Malersektionen: ”Jeg kan godt lide fællesskabet og arrangementerne, og så er det dejligt med samarbejdet og det at kunne få hurtig juridisk-, arbejdsmiljømæssig- eller anden form for hjælp ved at ringe til Dansk Byggeri.

Råd til andre
Stefan har lært mange ting igennem årene, men en af de vigtigste i forhold til at starte som selvstændig er, at det er en god idé at starte med at beslutte, hvad man vil blive god til, og så gå hårdt efter det. Lad nogle opgaver blive løst af andre – f.eks. regnskab – så du ikke gaber over det hele selv fra starten og måske får for lidt tid til det, du egentlig brænder for.

En anden ting, der har kendetegnet Stefans tilgang til faget er at dyrke netværk, som en vigtig kilde til salg og dialog - og det at forventningsafstemme med kunderne. Han har ikke haft en eneste tvist i 13 år, og det skyldes klart, at der er forventningsafstemt i form af detaljerede tilbud og dialog, fortæller Stefan.