Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Portræt af Niels Hansen, Niels Hansen ApS

Behold bare jakkesættet på…. vi tager os af virksomhedens flotte udseende.

Med disse ord bliver man ledt ind på Niels Hansens hjemmeside, og man bliver hurtigt klar over, at det er et utraditionelt malerfirma med humor og kvalitet som væsentlige pejlemærker. I middagspausen fangede jeg Niels Hansen fra Niels Hansen ApS, og det blev til en spændende snak.

Ønskede ikke at være maler
Niels blev uddannet hos Malerhuset Steen Nielsen i Hvidovre i år 1990 og var helt sikker på, at han ikke skulle være maler. I lærlingetiden havde han mest malet gamle huse og udført restaureringsarbejder, og det var ikke noget, der tændte den fremadskuende unge mand. Han prøvede derfor flere andre veje, men det lykkes ikke rigtigt, og derfor besluttede han sig alligevel for, at sige ja til at komme tilbage til Malerhuset Steen Nielsen. Han blev der i 4 år hvorefter han søgte videre til det næste malerfirma. Efter endnu 4,5 år blev han mere og mere klar over, at det der tændte ham var ledelse, salg og det at være i kontakt med mange mennesker.

Selvstændig i juli 1999
Derfor startede han som selvstændig maler den 1. juli 1999 og allerede inden for det første år, ansatte han to mand. Det gik rigtig godt, og efter 4 år var de 15 mand. Det var faktisk gået så stærkt, at det blev for meget. Efter en hård periode med stress måtte Niels indse, at han måtte sadle om og fokusere på det vigtigste – helbredet og familien. Derfor skalerede han virksomheden ned og har lige siden haft max. 9 mand ansat og indgår ikke selv i produktionen mere. Det har været en rigtig god beslutning, og i dag er der både tid til at udvikle og pleje virksomheden.

Bæredygtighed er vigtig
”Vi ønsker ikke at stå stille. Vi ønsker at udvikle os hele tiden, og derfor har vi også for nylig ændret vores logo, så vi signalerer en mere grøn linje. Vi har med baggrund i verdensmålene fokus på en række ting. Social bæredygtighed, hvor vi nu er et lige antal mænd og kvinder i virksomheden. Bæredygtighed i forhold til miljøvenlige materialer, biler der er miljøcertificerede og kan køre i byerne, og vi stiller krav til leverandørerne af arbejdstøj mv. Det betyder meget for os, og kunderne skal vide, at det får de med, når de handler med os. En anden ting, som er vigtig, er fokus på omkostningerne. Lønningerne er den absolut største post, og derfor kigger vi hele tiden på optimeringer. Vi investerede for 2 år siden i tablets til alle medarbejdere, så de i dag kan tilgå timesags styringssystemet derfra, se tegninger, tilgå personalehåndbogen, tjekke sikkerhedsblade mv. Det sparer tid for os alle.

Formand for erhvervsnetværk
Niels skiller sig ud på flere punkter. Han er formand for erhvervsnetværket LPG i Lejre og derudover medlem af to andre erhvervsnetværk - FC Roskilde og Lyngby BK. ”Jeg kan godt lide at vidensdele og møde nye mennesker, og så har det igennem årene været en kilde til nye ordrer, at være medlem af erhvervsnetværk. I dag drejer det sig mere om at få de rigtige opgaver, for jeg ønsker ikke, at virksomheden skal være større. For mig er det mere vigtigt, at mine medarbejdere trives, og vi udvikler os i den rigtige retning.”

Gode råd
Adspurgt om evt. gode råd til andre og primært til unge, der ønsker at starte selvstændig virksomhed siger Niels: ”Det vigtigste er efter min opfattelse, at lave et grundigt forarbejde. Lav en forretningsplan, så du ved, hvad du ønsker virksomheden skal udvikle sig til. Skal den være stor eller lille, hvilke typer af kunder, går du efter mv. Og så er det vigtigt at tage sig tid til at lytte til alle de gode råd, der findes f.eks. ved Væksthusene, men også blandt andre. Det er vigtigt, at det hele ikke går for stærkt, og man får tænkt sig om.”