Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Portræt af Jørgen Olesen

Hos Malermester Jørgen Olesen er det et familieprojekt, at drive forretningen. Inge Olesen er medarbejdende hustru, og hun har venligt lagt ord til artiklen.

Hos Malermester Jørgen Olesen er det et familieprojekt, at drive forretningen. Inge Olesen er medarbejdende hustru, og hun har venligt lagt ord til artiklen.

Malermester Jørgen Olesen er etableret af Jørgens far i 1982. Jørgen selv blev udlært i 1990, og i 1997 overtog han og Inge forretningen og har drevet den siden. Der er i dag fire ansatte, som alle er kvinder. Tre malersvende og en servicemedarbejder, og virksomheden har et 800 m2 stort værksted, hvor 150 m2 er udlejet til et skiltefirma.

Flyttelejligheder udgør 80%
Malermester Jørgen Olesen laver mange flyttelejligheder administreret af Boligselskabet Langeland, og det udgør ikke mindre end 80% af omsætningen. Derudover udføres der opgaver for private og erhverv, og de er lige nu i gang med at male flere børnehaver for Langeland Kommune. Inge Olesen udtaler: ”Vi er meget glade for flyttelejlighederne og det at vi er 5 mand på opgaverne gør, at vi er konkurrencedygtige i forhold til de andre malerfirmaer, der er på Langeland. Når en lejlighed fraflyttes skal den ofte laves med det samme, og det kan vi med vores bemanding. Vi har også en række gode private kunder, som altid bruger os.”

Lærlingebetingelser er et problem
Malermester Jørgen Olesen har selv uddannet sine tre malersvende, og det giver noget særligt fortæller Inge. Derfor er det også bekymrende, at det er svært for firmaet at ansætte lærlinge i fremtiden. ”Der er meget store krav til, hvad lærlinge skal gennemgå i læretiden i dag, og vi har på f.eks. sprøjtelakering, sprøjtespartel og tapetsering ikke nok opgaver til, at eleverne kan få færdigheder på området. Det er bekymrende for fremtiden, synes jeg. Derudover stiller skolerne også større og større krav til de unges boglige færdigheder, og det synes jeg er ærgerligt. Det udelukker jo nogle fra faget, og det synes jeg ikke er det rigtige grundlag, at gøre det på.”

Gode råd til andre
Adspurgt om Inge har nogle gode råd til andre, der ønsker at starte en malerforretning udtaler hun: ”Man skal gøre sig klart, at det ikke er et 37 timers job og virkelig ønske det. Derudover skal man være klar til opgangstider og nedgangstider, der jo også afspejler økonomien.

Malermester Jørgen Olesen mener at man komme længst ved at være ærlig, afholde aftaler, levere et veludført stykke malerarbejde, klar til aflevering til aftalt tid.