Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Malermester og civiløkonom– en usædvanlig kombination

Peder Axelsen overtog ledelsen i Seehusen i år 2002 efter sin far. Virksomheden har altid været familieejet og i 45 år i familien Axelsens ejerskab. I 2017 fejrede Seehusen imponerende 125 års jubilæum. Læs om opskriften på succesen i dette spændende medlemsinterview med Peder Axelsen.

Det lå ikke i kortene, at Peder Axelsen skulle være malermester og overtage ledelsen i Seehusen. En uddannelse som civiløkonom var første valg, men efter lange overvejelser og muligheden for at drive en virksomhed af Seehusens størrelse herunder medarbejder- og kundeudvikling, blev det alligevel vejen, han valgte. Han gik efter civiløkonomuddannelsen i lære som maler hos sin far.

Seehusen – mere end 10 mio. maling
Seehusen fejrede i 2017 125 års jubilæum. Det er ikke mange virksomheder, der oplever det og med mere end 10 mio. maling påført og mere end 200 lærlinge uddannet, er der god grund til at spørge, hvad opskriften på det er. Peder udtaler: ”Det er vigtigt for os, at alle led i virksomheden performer, så der ikke er nogle svage led. Derfor har vi stort fokus på alle vores medarbejdere – både funktionærer og malere. De skal have gode arbejdsforhold, og vi skal ikke drive rovdrift på dem, for det holder ikke i længden. Derudover har vi altid haft kunden i fokus – vi leverer til tiden, til aftalt pris og i en god kvalitet. Kunderne skal kunne regne med os, og de skal kunne stole på, at de får det, vi har aftalt. Og så er der en sidste ting – vi har et stort fokus på vores økonomistyring, så vi sikrer virksomheden på lang sigt.”

Flere end 2000 flyttelejligheder årligt
Seehusen er en af de malervirksomheder i Danmark, der laver flest flyttelejligheder. Flere end 2000 lejligheder istandsættes årligt, og der er generelt lange kunderelationer: ”Vi går altid efter lange kunderelationer og efter at sprede vores opgavetyper, så vi favner bredt, uden at miste fagligheden. Flyttelejlighederne er et stort forretningsområde for os og vores malere er på akkord. På den måde har de mere ansvar og er herre over deres dagligdag på en god måde. Det er både tilfredsstillende for dem, for kunderne og for os.”

Organisering og samfundsansvar
Peder Axelsen ser det som en naturlig ting at være organiseret både som arbejdsgiver og arbejdstager. På den måde sikrer vi, at markedet ikke underbydes med lave lønninger og ikke ordnede forhold. Seehusen ser det også som sit ansvar at uddanne malerlærlinge. ”Vi lever og driver virksomhed i et land med mange goder, og derfor er det også vores pligt at give noget tilbage – bl.a. i form af at uddanne lærlinge,” udtaler Peder.

Mht. malerfagets fremtid synes Peder, at der er alt for meget skrivebordsarbejde i dag. Det er ikke med til at gøre kvaliteten bedre, og det flytter fokus fra det egentlige – at levere et godt malerarbejde til aftalt tid og pris. Det er en trist udvikling, og det gør hverdagen tungere og mere besværlig.

Gode råd fra Seehusen
Peder Axelsen svarer adspurgt på gode råd til nystartede malervirksomheder og unge, der går med tanker om at starte selvstændig malervirksomhed: ”Det er vigtigt at forberede sig grundigt, inden man bliver selvstændig. Der er hård konkurrence på markedet, og derfor bør de unge vælge et fokusområde, som de bliver rigtig gode til. Det er nemlig let nok at få en eller to entrepriser, men skal det holde i længden, skal de vide, hvad de står for og være tro mod det. Så er det selvfølgelig også vigtigt, at de er gode til det, de laver.”