Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Medlemsportræt Martin Skaarup Thomsen

Martin Skaarup Thomsen gør tingene anderledes end de fleste. Efter 13 år som malersvend hos den samme malermester, var det nok. Martin havde lige været i Thailand med familien i 3 uger, og da han kom hjem, havde han pludselig ikke den samme glæde ved arbejdet.

Sagde op uden konen vidste det

”Jeg kom på arbejde efter ferien og kunne bare mærke, at det her skulle jeg ikke længere, så jeg sagde op og tog hjem igen. Min kone blev noget overrasket, men jeg var ikke i tvivl. Vi aftalte, at min indtægt skulle være den samme, og jeg besluttede mig for at blive selvstændig. Allerede næste dag, havde jeg mit første job, hvor jeg skulle male et helt hus. Det blev starten på en spændende rejse, som jeg stadig er på” fortæller Martin Skaarup Thomsen, som ejer Skaarup Malerfirma, der på bare 9 år er blevet et malerfirma med 80 mand, herunder 15 lærlinge.

 

Giv lidt ekstra til kunderne

”Jeg har aldrig brugt penge på markedsføring, men jeg har til gengæld fokus på at give kunderne noget ekstra. Jeg kan huske min første opgave med renovering af en opgang, hvor jeg besluttede at male betongulvet i kælderen også, selvom det ikke var med i entreprisen. Det blev de så glade for, at de anbefalede mig videre, og sådan er virksomheden vokset og vokset. I de første mange år, spurgte jeg altid kunderne, hvorfor de ringede til mig, så jeg vidste, hvor de kom fra. Jeg ringede også altid til dem efter 2 måneder for at høre, om de var tilfredse med malerarbejdet. Det er sværere i dag, hvor firmaet er blevet så stort, men filosofien er stadig den samme. Vi forsøger altid at give kunderne noget ekstra enten rent fysisk eller via en professionel oplevelse, fortsætter Martin. Skaarup Malerfirma er blevet Gazelle virksomhed i 2016, 2017 og 2018. I 2019 og 2020 har de været indstillet til Entrepreneur Of The Year.

 

Uddanner egne medarbejdere

Skaarup Malerfirma har uddannet rigtig mange af sine folk selv. Ca. 15 svende er uddannet i firmaet og ud over det, har Martin ansat mange, som han tidligere har arbejdet sammen med og kender. På den måde ved han, at de passer ind.

   

Det er vigtigt for Martin, at virksomheden er mangfoldig. Han har både flygtninge, udlændinge og folk med handicaps ansat. Det bidrager positivt til kulturen. ”Jeg synes, det er vigtigt at give folk en chance, og det er godt for vores kultur. Vi kan lære meget af folk med helt andre baggrunde, og samtidig er de meget dedikerede og en god forretning for os” fortæller Martin. Når der skal sættes nye hold på opgaverne, er han typisk selv indover, for det betyder meget for ham, at teamet fungerer, og den enkelte medarbejder shiner. Det giver medarbejdertilfredshed og godt arbejdsmiljø.

 

Fremtiden banker på

Skaarup Malerfirma er i gang med en transition fra malerfirma til malervirksomhed, og noget af det Martin ser i krystalkuglen er et større behov for service. ”Jeg ser malerfaget som et servicefag, lige så meget som et håndværksfag, og jeg tror, der bliver mere og mere behov for service i fremtiden. Jeg kunne godt forestille mig, at vores omsætning ville falde, men at dækningsbidraget ville stige, fordi vi kommer til at sælge mere service. Det har jeg det fint med. Jeg kan godt lide at give kunderne en oplevelse, og det skal være sjovt at gå på arbejde for vores folk.

 

Få noget erfaring først

Nogle elever ved allerede, at de ønsker at blive selvstændige, og det kan ikke gå hurtigt nok. Til det siger Martin, at han vil opfordre de unge til at få noget erfaring først. Det er noget, han selv har brugt som selvstændig, og det er bestemt ikke noget minus først at starte som selvstændig oppe i 30-erne.

 

Hvorfor medlem af Malersektionen

Martin kommer fra Danske Malermestre og har kun været medlem af Malersektionen i 1,5 år. ”Jeg kan godt lide at være organiseret i en organisation, der også har andre håndværksfag, og så kan jeg godt lide selv at drive mit firma uden indblanding. Jeg ser frem til at få opbygget et netværk i DI Dansk Byggeri og til at kunne bruge organisationen, når vi har behov for det” slutter Martin.